Geschiedenis Henk de Geeter

Ik groeide op in Assen, net als mijn ouders en grootouders. Daar was ook ons familiebedrijf: de Mustang Rijwielfabriek. Toch is de familie De Geeter geen echt Drentse familie. Sterker nog: het is geen echt Nederlandse familie. Tot 1800 leefden de De Geeter’s (in mijn familielijn) in België, in de omgeving van Antwerpen. Dit geldt ook voor mijn oudbetovergrootvader (9e generatie), hij is de oudste De Geeter die we in mijn familielijn hebben kunnen vinden. Hij zal rond 1660-1670 zijn geboren. De spelling van de familienaam was toen overigens anders: De Giettere. Hoe dit te verklaren is, leest u in het artikel over de familienaam.

Op deze website is veel informatie over mijn voorouders en de familiegeschiedenis te vinden. En dat gaat natuurlijk niet alleen over de familie De Geeter, maar ook over de familie van mijn moeder, grootouders etc. Veel uitzoekwerk is ook gedaan door mijn neef Henk de Geeter Ϯ  uit Schoonoord en door familielid Paul van der Sneppen Ϯ uit Hulst (Zeeland).

Familie geschiedenis